منتدى لحرية الرأى والتعبير فى اطار احترام الاديان السماوية
 
مكتبة الصورالرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 الكبة الشامية .. مقلية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
samk
عضو متألق
عضو متألق


ذكر عدد الرسائل : 100
العمر : 31
الموقع : http://jeelsae3.ba7r.org/forum.htm
نقاط : 4
تاريخ التسجيل : 09/02/2009

مُساهمةموضوع: الكبة الشامية .. مقلية   الأربعاء فبراير 18, 2009 5:11 pm


يعني ممكن تكون اكلة و ممكن تكون مقبلات
واللهي .. سهلة مش صعبة ....
ايه رئيكم تعملو كبة ( عارفين الكبة ) طيب شكلها زي الجوافة يعني لها قاعدة عريضة و طالعة بطول
لونها طبعا مش زي الجوافة لونها بني

طيب ازاي نعمل الكبة

1 ك برغل (اسمر ) .ناقص كوب ونصف .. البرغل الابيض لعمل التبولة و يمكن استعماله ايضا في الكبة (استعملي المتوفر)
1 ك لحم غنم هبرة (احمر خالي من الدهن )
1 بصلة كبيرة - او بصلة و نصف
1 ك لحم مفروم لعمل العساج
صنوبر نصف كوب
بهارات شرقية (ملح قلفل) - بهارات خليجية (يمكن الاستغناء عنها )

الطريقة
الكبة سهلة خالص مش صعبة زي ما بيتصور الناس

شوفي .. اغسلي كيلو البرغل كثير قوي .. لغايت لما تطلع كل الشوائب اللي فيه بعدين صفيه في مصفه ذا ت عيون صغيرة ( او حتي امسكي كبشة كبشة و اعصريها بأيدك ) يعني قبل ذهابك للحام مباشرة

اطلبي من اللحام كيلو لحم غنم (مشفي ) احمر خالص ) وراقبية اثناء عملية ازالة الدهون
( يمكن استخدام لحم العجل) لكن سوف تكون دسمة جدا

الان اخلطي البرغل مع كيلو اللحم و البصلة و اجعلي اللحام يفرمهم مرتين فرم ناعم
او بامكانك اذا كان لديكي مفرمة عمل هذه المهمة بالمنزل

افرمي ك اخر من اللحم لعمل العساج (ايضا لحم منزوع الدهن )

بعد عمل العساج و اضافة البصل له ، قومي بتبهير العساج بالملح والفلفل ( البهارات مسئلة شخصية )
الان قومي بتحمير الصنوبر بقطعه زبدة و قلبي بأستمرار .. حتي يصبح اشقر غامق
ثم اضيفيه للعساج

الان قلبي الخليط الخاص ب ك البرغل مع ك اللحم جيدا في وعاء واسع واضيفي البهارات (ملح قلفل - بهارات خليجية - او بهارات خاصة بالكبة ) و قلبي و قلبي جيدا ، ثم شوفي الملح اوكيه ولا ايه الحكاية

خذي قطعه صغيرة من العجينية ( مقدار واحد لكل الكبة ) يعني عارفة حبة جوز الهند الكبيرة - تقريبا كده
خلي معاكي طبق به ماء علشان تبلي ايدك بأستمرار
و كوري العجينة بأيدك .. بعدين اعملي حفرة و تكون العجينة طوليةالشكل مش دائرة ... ضعي بعض العساج
و بلي يدك مرة اخري و ابدئي بتسكير الكبة .. كرري العملية حتي انتهاء الكمية

و من ثم قومي بحفظ الكبة بالثلاجة حوالي ساعة قبل الاستعمال
و في زيت غميق و نظيف قومي بتسخينة ثم اضيفي حبات الكبة على نار متوسطة ثم اخفضي الحرارة بعض الوقت ثم اعيدي الحرارة للدرجة المتوسطة مرة اخري.. حتي تحمر حبات الكبة
تجنبي عملية التقليب حتي يتغير اللون

بعد انتهاء عملية القلي ضعي حبات الكبة على ورق ماص للزيت
و تقدم باردة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://jeelsae3.ba7r.org/forum.htm
المهندس
مدير متميز
مدير متميز
avatar

عدد الرسائل : 749
نقاط : 17
تاريخ التسجيل : 01/01/2009

مُساهمةموضوع: رد: الكبة الشامية .. مقلية   الأربعاء مارس 04, 2009 12:18 am


_________________
ليس الجـمـــــــــــــال بأثواب تزيننا *** إن الجــمــــــال جـــمــــــال العــــــــلم و الأدب
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكبة الشامية .. مقلية
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات جيل صــايـع بحــــــر :: الاســــــرة السـعـيــــــدة :: المطبخ والاطباق الشهية-
انتقل الى: